Kedilerde Kalitesiz Mamanın Zararları

Kedilerde Kalitesiz Mamanın Zararları

Kediler sağlığını tükettikleri besinlere borçludur. Evlerin maskotu kediler etobur hayvanlardır. Beslenmelerinde protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineraller gibi besinlerin dengeli bir şekilde bulunması konusunda uyarılar yapılıyor. 

Kalitesiz mamalar, yeterli besine sahip olmadıkları için kedilerin sağlığı tehdit ediyor. Can dostlarınızın sağlığı verdiğiniz kaliteli mamalara bağlığı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Kalitesiz mamalar, kedilerinizin sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, üreme, diş eti gibi sorunlar yaşamasına neden olur. Bu olumsuz sonuçları daha sizler için daha detaylandırdık.

Kalitesiz mamalar, kedilerin sağlığını aşağıdaki şekillerde olumsuz etkileyebilir: “Sindirim sistemi sorunları nasıl yaşanır? Kalitesiz mamalar, kedilerin sindirim sistemini bozarak ishal, kusma, gaz ve kabızlık gibi sorunlara neden olabilir. Bu sorunlar, kedilerin beslenmeden ve yaşam kalitesinden zevk almasına engel olabilir. Bağışıklık sistemi sorunları nasıl yaşanır? Kalitesiz mamalar, kedilerin bağışıklık sistemini zayıflatarak enfeksiyonlara ve hastalıklara yakalanma riskini artırabilir. Bu durum, kedilerin sık hastalanmasına ve daha uzun süre iyileşmelerine neden olabilir. Üreme sorunları nasıl olur? Kalitesiz mamalar, kedilerin üreme sağlığını olumsuz etkileyerek kısırlık, düşük veya doğum kusurlarına neden olabilir. Diş ve diş eti sorunları nasıl zarar verir? Kalitesiz mamalar, kedilerin diş ve diş eti sağlığını bozarak ağız kokusu, diş kaybı ve diş eti iltihabı gibi sorunlara neden olabilir. Bu sorunlar, kedilerin beslenmesini zorlaştırabilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Diğer sağlık sorunları da doğurabilir. Kalitesiz mamalar, kedilerde kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı ve kanser gibi diğer sağlık sorunlarına da neden olabilir.”

Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şimdi sıra kaliteli mama seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlara geldi. Sağlıklı, uzun yaşayan bir kedini olmasını istiyorsanız il önceliğiniz kaliteli mama tercih etmek birinci öncelik olarak öneriliyor.

Kedi maması seçerken dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır: “Mama etiketini dikkatlice okuyun. Mamadaki besinlerin miktarları ve içeriklerini mutlaka kontrol edin. Özellikle protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi besinlerin miktarlarına dikkat edin. Mamanın taze ve lezzetli olduğundan emin olun. Mamanın bayat, kokuşmuş veya renksiz olmamasına dikkat edin. Mamanın fiyatını göz önünde bulundurun, ancak ucuz mamaları hemen eleyin. Genel olarak, kaliteli mamalar daha pahalıdır. Ancak, bu her zaman doğru olmayabilir. Bazı ucuz mamalar da kaliteli olabilir. Mama markası ve üreticisi hakkında araştırma yapın. Mama markasının ve üreticisinin güvenilir olmasına dikkat edin. Veteriner hekiminize danışın. Veteriner hekiminiz, kedinize uygun mama seçimi konusunda size yardımcı olabilir.”

Kedilerinizin Sağlığını Koruyun

Kedilerinizin sağlığı sizin elinizde olduğunu asla unutmayın. Sağlıklı kediler evin neşesi olur. Peki kedinizin sağlığını korumak için neler yapmanız gerekiyor işte cevabını sizler için araştırdık.  Kedilerinizin sağlığını korumak için, onlara kaliteli mama vermeniz önerilir. Kaliteli mamalar, kedilerin ihtiyaç duydukları tüm besinleri eksiksiz bir şekilde karşılar ve onların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Bu yüzden kedinizin sağlığı verdiğiniz mamanın kalitesine göre değişiyor.

MİSPAW Mama

Türkiye’de üretilen MİSPAW kedi maması, kedinin ihtiyaç duyduğu tüm mineral içeriğe sahip olduğu için can dostların alması gereken tüm besinleri eksiksiz bir şekilde karşılar. Mamada, yüksek kaliteli protein, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineraller bulunur. Mamanın tatları da kedilerin beğenisine uygun olarak seçilmiştir.

MİSPAW Mama, kedilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için ideal iken kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye ve üreme sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

MİSPAW Mamanın Kaliteli Olmasının Nedenleri

MİSPAW Mamanın kaliteli olduğunu gösteren birkaç neden şunlardır: “Mamada yüksek kaliteli protein bulunur. Protein, kedilerin sağlıklı kas ve kemik gelişimi için gereklidir. MİSPAW Mama’da, tavuk, hindi ve balık gibi yüksek kaliteli protein kaynakları kullanılır. Mamada bulunan sağlıklı yağlar, kedilerin enerji ihtiyacını karşılamaya, cilt ve tüy sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Vitamin ve mineraller bulunan mama, kedilerin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlar.” 

Paylaş :
Bilgi Kategorileri

Popüler Bilgiler

Arşiv

Instagram